ОСТРОШКИ МАНАСТИР   

ТЕРМИН:

16.11.2018 – 18.11.2018

1.ДЕН Петок.Состанок на групата во 22:00 часот. Поаѓање кон Црна Гора (ноќно возење). Се патува  преку Албанија со попатни паузи  и царински формалности.

2.ДЕНСабота.Пристигнување во Св.Стефан кратко застанување за панорамски разглед на најлуксузното летувалиште на Јадранот, потоа се патува до Будва. Разглед на Стариот град, слободно време за кафе, шопинг и други индивидуални активности. Во пладневните часови се поаѓа кон Острошки Манастир. По пристигнувањето по желба искачување до Манастирот  или трансфер со локален минибус, сместување, разглед на Горниот Манастир. Ноќевање во конак или во дворот на манастирот.

3.ДЕН-Недела.Поаѓање за Македонија во утринските часови. Попатна пауза во Подгорица во трговски центар Delta City. Патот води преку Албанија. Попатни паузи низ Албанија . Поаѓање кон Македонија, царински формалности и пристигнување во ноќните часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ :  1,600 мкд

Во цената е вклучено :

– Превоз на наведената релација со туристички автобус

– Организација и водство на патувањето

– Разглед на Св.Стефан, Будва, Острошки манастир, Подгорица

– Пратител на групата

Во цената не е вклучено:

– Трансфер до Горниот Манастир со локално комбе (1еу по лице)

– Патничко осигурување

– Ноќевање во долниот конак (5еур по лице)- Нокевање во Горниот конак е бесплатно доколку има слободни места кои се проверуваат по пристигнување во манастирот

– Туристичка такса во Острог (1 еур по лице)

НАПОМЕНА!!!

– За реализација на овој аранжман се потребни минимум 40 патници.